Asociatia Clubul Rotary Timisoara

 • Asociatia Clubul Rotary Timisoara
  Performanţa în satul bănăţean
  Descriere
  Clubul Rotary Timişoara desfăşoară din anul 2011 proiectul intitulat „Performanţa în satul bănăţean”, în scopul sprijinirii şi stimulării elevilor cu capacităţi intelectuale deosebit de mari din satele banatene, dar cu o situaţie familială si materiala precară. Selectam copii din clasele a VIII-a, care fara sustinerea noastra nu ar avea posibilitatea sa studieze in Timisoara la un liceu pentru simplu fapt parintii lor nu isi pot permite sustnerea cheltulelilor. Bursierii nostri au posibilitatea de a studia pe intreaga perioada a liceului la unul din liceele cele  mai bune din Timisoara, si clubul nostru finanteaza pe intreaga durata de patru ani toate costurile cu: cazarea, masa, transportul, cheltuieli cu manuale, rechizite, imbracaminte si unele urgente medicale ale  bursierilor nostri. Daca va  place idea noastra, va asteptam sa  va alaturati, astfel ca impreuna sa fim mai puternici!  

  Stadiul actual al proiectului

  Am reusit sa incheiem doua cicluri cu success. Intre 20012 si 2016  clubul Rotary a finantat şcolarizarea in cadrul Liceului Teoretic Socrates a 3 elevi.  Avand in vedere reusita primului ciclu, in anul 2016 am demarat ciclul al  2-lea prin care am selectat sase elevi ai claselor a VIII din mediul rural din judetul Timis, cu rezultate deosebite la invatatura si cu potential ridicat dar care au provenit din familii cu nevoi sociale si cu o situatie matreriala precara. In acest sens Clubul Rotary Timisoara a finantat costurile de cazare, masa, transport si manuale a elevilor selectati pe intreaga perioada a liceului, respective intre 2016 si 2020. Bugetul alocat acestui proiect a fost  de 25.000 Euro.  Cei sase bursieri au absolvit cu success in 2020  bacalaureatul , acestia absolvind licee de prestigiu din Timisoara cum ar fi Liceul Grigore Moisil, CD Loga, Colegiul National Banatean, Liceul de Arte Plastice.

  In momentul de fata suntem in faza de selectie a 10 elevi din satele banatene, care se incadreaza criteriilor de selectie,  prectic din septembrie 2021 vom demara al treilea ciclu al proiectului.

  Ne propunem ca iimpreuna cu Dvs. sa putem sa selectam anual cate 10 elevi deosebiti din satele banatene, si sa le dam sansa de a studia in Timisoara la un liceu de top!  Din aceeasi categorie
  Mesaje  Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
  Autentificati
  Verified by VISA MasterCard SecureCode
  powered by
  Folosim cookies pentru a va oferi o experienta mai buna - Detalii